DE GEBRANDE WINNING

 Gault&Millau recensie 13/20 

Deze heringerichte voormalige Haspengouwse boerderij vertelt via het interieur wat hier centraal staat. Als zeldzame combinatie van biercafé en gastronomisch restaurant heeft De Gebrande Winning een aparte plaats in het Limburgse horeca landschap verworven. De uitgebreide kaart omvat zowel bistrogerechten als meer verfijnde bereidingen met daarnaast een knappe bierkeuze waaronder alle trappistenbrouwsels, ook die uit de VS, Oostenrijk en Italië! Chef Raf Sainte charmeert zowel met een kroketje van risotto en wintertruffel als met zeer smakelijke garnaalkroketten van eigen makelij. Goed gevonden is carpaccio van rund met noordzeekrab, gefermenteerde radijsjes, fijne frisé, avruga en geschaafde oude kaas. De groenten komen overigens van de vlakbij gelegen tuinbouwschool. Daarna tussenribstuk met Blackwellsaus en kroketten. Verrassingsdessert was een Ferrari gemaakt uit frambozen bavarois. Buitenissig maar wel lekker.

Haspengouw Culinair is een organisatie van Ambiance in de Stad in samenwerking met Shop & The City en de stad Sint-Truiden.

© 2019 by Haspengouw Culinair - 3800 Sint-Truiden (België)