DE FAKKELS

 Gault&Millau recensie 15/20 

Origineel en toch toegankelijk en wars van elke vorm van culinaire pretentie. Chef Paul-Luc Meesen zoekt het niet te ver om zijn gasten te boeien. Hij neemt daarvoor bijvoorbeeld een aantal klassiekers als uitgangspunt om ze op een aangename manier persoonlijk te interpreteren. Smakelijke voorbeelden zijn een caesarsalade met doornzeekreeft en bloemkool. Of een eigentijdse versie van een Weense Sachertorte waarin kersen als tartaar én als sorbet van kriek een rol krijgen. Tussendoor amuseert hij ons in zijn ‘fijnproeversmenu’ onder meer met zowel een stukje koolvis dat mediterraan gepimpt wordt, als met een sappig stuk zeeduivel en een stuk dunne lende en zwezerik van kalf geslaagd gecombineerd met wortel, erwt, rode biet en polenta. Hij levert smaakvolle borden die één voor één aanleiding geven tot aangename gespreksstof. En dat is op zich ook een verdienste.

Haspengouw Culinair is een organisatie van Ambiance in de Stad in samenwerking met Shop & The City en de stad Sint-Truiden.

© 2019 by Haspengouw Culinair - 3800 Sint-Truiden (België)